Машина формування з роликовим барабаном для формування будь-яких видів сирів групи «паста філата», таких як моцарела, фіор ді латте, моцарела-буффало, піца-сир, проволоне, скаморця, чечил, сулугуні, оштепок, парениця, оахака і т.п.
Машина компактних розмірів, з двома шнеками, призначена для середніх молочних підприємств, які прагнуть автоматизації процесу формування, зберігаючи різноманітність асортименту.
Надзвичайно універсальна формувальна машина, що ідеально підходить для виробництва сиру з низьким, середнім або високим вмістом вологи; завдяки спеціальній, швидкій і простій у використанні системі нахилу основного корпусу машини, що дозволяє працювати в горизонтальному положенні або з нахилом до 30° до барабана для формування, для оптимального регулювання вмісту вологи в продукті.
Незважаючи на маленькі розміри машини, завдяки ряду формувальних насадок доступних на запит, вона дозволяє виробляти багатий асортимент сирів різних форм і з різною вагою.
Можливі продукти:
- Кульки моцарели вагою від 1 до 500 г («боккончіні» - великі кульки, «оволині» - кульки поменше, «чильєджіні» - розміром з велику черешню, «перлині» - маленькі горошини розміром схожі на перли).
- Форми лапки, провалу, «груша» або «матрьошка» різних розмірів.
- Шайби, диски, серця, батончики, оштепок та інші незвичайні форми.
- Продукти в циліндричних або цегляних блоках, як піца-сир, проволоне, кашкавал, сулугуні, касері вагою до 3 кг.
- Безперервні нитки для сирних паличок, а також ручного в'язання кісок, чечила, вузликів, клубків оахака.
- Моцарела у вигляді шару для рулетів (сфолья).
Особливості
- Компактні розміри.
- Підходить для індустріальних виробничих потреб.
- Простота в експлуатації.
- Універсальність виробництва та зразкові робочі параметри для ремісничого та лабораторного виробництва.
- Порційна чи безперервна дія, за бажанням користувача.
- Формувальна машина з двома шнеками.
- Регульована швидкість формувальних шнеків відповідно до вимог виробництва та продукту.
- Регульована швидкість формувального барабана відповідно до вимог виробництва та продукту.
- Спеціальна, швидка і проста система нахилу, для роботи машини в горизонтальному положенні або з нахилом (у будь-якій позиції) до 30° до барабана для формування, для оптимального регулювання вмісту вологи в продукті.
- Рівномірне заповнення осередків формувального барабана для постійності розміру продукту.
- Ідеальна «спайка» волокон сиру завдяки особливій формі кромки осередків з метою зберегти в ній вміст вологу.
- Постійна підтримка температури сиру та бездоганні результати якості кінцевих продуктів завдяки нагрівальній сорочці на зовнішній поверхні зони шнеків, яка заповнена водою. Вода всередині нагрівальної сорочки нагрівається електричними опорами (тенами).
- Автоматичний контроль температури у нагрівальній сорочці.
- Укомплектована перетворювачами частот для оптимізації та спрощення у використанні агрегату. Регулювання швидкості здійснюється за допомогою кнопок на панелі керування.
Додаткові можливості
- Формувальні барабани для виготовлення продукту вагою від 1 до 500 грам.
- Формувальні барабани для скаморця, провалу, «груша» або «матрьошка» різних розмірів.
- Формувальні барабани для нестандартних форм та продуктів.
- Пристрій для формування продуктів у циліндричних або цегляних блоках вагою до 3 кг, з ручним керуванням.
- Екструдер для безперервних ниток сиру.
- Екструдер для моцарели у вигляді шару для рулетів «сфолья».
- Версія зі збільшеним бункером.
- Автоматична СІП-мийка.
- Автоматична контрольна панель з ПЛК та сенсорним екраном HMI для керування стадіями роботи та миття.