Міні машина формування з роликовим барабаном для формування будь-яких видів сирів групи «паста філату», таких як моцарелла, фіор ді латте, моцарелла-буффало, піца-сир, проволоне, скаморця, чечил, сулугуні, оштепок, парениця, оахака тощо.
Машина компактних розмірів, з двома шнеками, призначена для малих молочних підприємств, які прагнуть автоматизації процесу формування, зберігаючи різноманітність асортименту та характерність невеликого ремісничого виробництва.
Незважаючи на маленькі розміри машини, завдяки ряду формувальних насадок доступних на запит, вона дозволяє виробляти багатий асортимент сирів різних форм і з різною вагою.
Можливі продукти:
- Кульки моцарели вагою від 1 до 500 г («боккончіні» - великі кульки, «оволині» - кульки поменше, «чильєджіні» - розміром з велику черешню, «перлині» - маленькі горошини розміром схожі на перли).
- Форми лапки, провалу, «груша» або «матрьошка» різних розмірів.
- Шайби, диски, серця, батончики, оштепок та інші незвичайні форми.
- Продукти в циліндричних або цегляних блоках, як піца-сир, проволоне, кашкавал, сулугуні, касері вагою до 3 кг.
- Безперервні нитки для сирних паличок, а також ручного в'язання кісок, чечила, вузликів, клубків оахака.
- Моцарела у вигляді шару для рулетів (сфолья).
Особливості
- Компактні розміри.
- Простота в експлуатації.
- Універсальність виробництва та зразкові робочі параметри для ремісничого та лабораторного виробництва.
- Порційна чи безперервна дія, за бажанням користувача.
- Формувальна машина з двома шнеками.
- Регульована швидкість формувального шнека відповідно до вимог виробництва та продукту.
- Регульована швидкість формувального барабана відповідно до вимог виробництва та продукту.
- Рівномірне заповнення осередків формувального барабана для постійності розміру продукту.
- Ідеальна «спайка» волокон сиру завдяки особливій формі кромки осередків з метою зберегти в ній вміст вологу.
- Автоматичний контроль температури у нагрівальній сорочці.
- Укомплектована перетворювачами частот для оптимізації та спрощення у використанні агрегату. Регулювання швидкості здійснюється за допомогою кнопок на панелі керування.
Додаткові можливості
- Формувальні барабани для виготовлення продукту вагою від 1 до 500 грам.
- Формувальні барабани для скаморця, провалу, «груша» або «матрьошка» різних розмірів.
- Формувальні барабани для нестандартних форм та продуктів.
- Пристрій для формування продуктів у циліндричних або цегляних блоках вагою до 3 кг, з ручним керуванням.
- Екструдер для безперервних ниток сиру.
- Екструдер для моцарели у вигляді шару для рулетів «сфолья».
- Версія із монофазним електроживленням.