Skip to main content

Вирішення питань сироробства – в остаточному виборі обладнання «DIMA»

Обладнання для виробництва витяжних сирів. Постачальник обладнання Dima

Ситуація, що склалася в сегменті сироробства молочної промисловості України, вкрай неоднозначна. Цінова політика, сформована на даний момент, через нестабільну закупівельну вартість сировини - молока, часом явно недостатній рівень механізації та автоматизації виробництва, ще не цілком задовільний рівень якості та асортименту вироблених м'яких, напівтвердих (витяжних) сирів, підштовхує виробника або бажає створити своє сироробне підприємство, замислитися над цією проблемою.

Спочатку сироварові доведеться вирішити, як вироблений ним сир реалізовуватиметься, адже знамениті бренди вже представлені на ринку. Відповідно до питання треба підходити комплексно – просувати нові види сирів або брендувати вже вироблені, але незнайомі масовому покупцеві, всіляко сприяти популяризації виробництва м'яких сирів типу «Моцарели», що ще недостатньо широко представлена ​​на нашому ринку. Видова різноманітність сирів безмежна, це яскраво підтверджується кількістю сироробних підприємств Італії, Франції, Німеччини, що випускають свою унікальну лінійку сирів.

Вирішивши розпочати виробництво нових, ексклюзивних видів м'якого сиру бажано звернути свою увагу на використання інноваційних технологій, створення нових нетрадиційних рецептур сирів, адже сам процес сироробства часом допомагає їх виникненню, потрібен і новаторський, неординарний підхід до дизайну форми та оригінальної упаковки. Все це наштовхує на використання нового або реконструкцію та технічне переоснащення старого обладнання.

Підприємцю ще на стадії проектування потрібно чітко представляти планування випуску нових видів витяжного сиру, нових типів упаковки, этикеровки, це дозволить постачальнику обладнання вирішити питання оптимального визначення необхідного технологічного процесу, механізмів і систем у кожному циклу виробництва. Правильний підбір, розміщення, можливість швидкого переналагодження на нову технологічну карту випуску нових сирів, довговічність обладнання дозволить створити непогану конкуренцію іншим видам продукції, забезпечить розвиток підприємства.

Не варто забувати про сировину - безвідходне виробництво з використанням сироватки, що залишилася від основного процесу, для приготування сирів типу рікотти, буде додатковим фактором прибутковості та економічності підприємства. Збільшення виробництва моцарели та інших витяжних сирів призводить до великих запасів обсягів молочної сироватки, які доцільно використовувати для приготування рікотти. Виготовлення сироваткових сирів нескладно і мало відрізняється від перших циклів процесу приготування моцарели, тому для нього не потрібно багато обладнання. Придбання обладнання для сироваткових сирів та застосування в комплексі з обладнанням для моцарели дасть змогу збільшити асортимент підприємства, тим самим якісно підвищить ефективність виробництва.

Прекрасним вирішенням питання розширення виробництва та видового переліку продукції, що випускається, стане вибір інноваційного, високоякісного, що володіє високим ступенем надійності, що відповідає міжнародним санітарно-гігієнічним вимогам обладнання виробництва компанії «DIMA». Компанія завоювала заслужене визнання у світі, проектуючи та випускаючи один з найкращих, чия ціна відповідає якості, зразків обладнання для виробництва сирів світових брендів, включаючи окремі агрегати та комплексні лінії.

Всі новини
Україна, м. Київ, вул. Туполєва, 8 офіс 12